Κλείσιμο
Αν είσαστε συνδρομητής σε κάποια από της εφαρμογές της e-genius, τότε μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας άμεσα στην τεχνική μας υποστήριξη.
Είσοδος Πελατών
...για την καταχώρηση Domain
Τι είναι το Domain Name; PDF Εκτύπωση E-mail
Το Domain Name (Όνομα Διαδικτύου) είναι μία λέξη (ονομασία) που επιλέγουμε προκειμένου να μπορούμε να συνδεθούμε εύκολα και γρήγορα σε μια ιστοσελίδα που είναι ανεβασμένη στο διαδίκτυο (internet).

Περισσότερα...
 
Να επιλέξω όνομα χώρου με κατάληξη .gr, .com ή κάποια άλλη; PDF Εκτύπωση E-mail
Η κατάληξη του ονόματος χώρου ορίζει την γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεστε ή την ιδιότητά σας.

Π.χ. η κατάληξη .gr υποδηλώνει οτι βρίσκεστε στην Ελλάδα, η κατάληξη .eu υποδηλώνει οτι δραστηριοποιήστε στον Ευρωπαϊκό χώρο και η κατάληξη .com υποδηλώνει οτι δραστηριοποιήστε στον εμπορικό τομέα (το .com βγαίνει από την λέξη commercial).

Εμείς σας προτείνουμε να καταχωρήσετε το όνομα χώρου που θέλετε σε περισσότερες από μία καταλήξεις (εφόσον αυτές είναι διαθέσιμες). Με αυτόν τον τρόπο έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας βρεί κάποιος επισκέπτης στο ίντερνετ που π.χ. θυμάτε το όνομα χώρου σας αλλά όχι την κατάληξή του.

Περισσότερα...
 
Πως να κάνω την σωστή επιλογή του ονόματος χώρου; PDF Εκτύπωση E-mail
Η επιλογή του ονόματος χώρου (domain name) της ιστοσελίδας σας μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της.

Ένα σωστό domain name μπορεί να γίνει ένα προτέρημα που θα προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών - πελατών. Ένα λάθος domain name μπορεί να προκαλέσει συγχύση τους επισκέπτες (π.χ. να μην κατανοούν εύκολα με τι ακριβώς ασχολείστε).

Θα πρέπει να θυμόσαστε οτι η ταχεία ανάπτυξη του διαδικτύου θα κάνει το domain name σας την βασική ταυτότητά σας.

Περισσότερα...
 
Πως μπορώ να αγοράσω ένα όνομα χώρου; PDF Εκτύπωση E-mail
Για να αγοράσετε ένα όνομα χώρου θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επίσημο καταχωρητή.

Κατά την καταχώρηση του domain name σας θα πρέπει να σιγουρευτείτε οτι καταχωρείται στο όνομά σας, με τα δικά σας στοιχεία επαφής.

Δυστυχώς πολλοί καταχωρητές, καταχωρούν το domain name που τους ζητάτε σε δικά τους στοιχεία είτε για λόγους συντόμευσης της διαδικασίας καταχώρησης είτε για να μην σας αφήσουν να αλλάξετε καταχωρητή αν το θελήσετε στο μέλλον.

Να γνωρίζετε οτι για να έχει καταχωρηθεί το όνομα χώρου στα δικά σας στοιχεία θα πρέπει ο καταχωρητής να σας έχει ζητήσει τα αναλυτικά προσωπικά σας στοιχεία (αν πρόκειται για καταχώρηση σε φυσικό πρόσωπο) ή τα αναλυτικά στοιχεία της επιχείρησής σας (αν πρόκειται για καταχώρηση σε νομικό πρόσωπο). Π.χ. θα πρέπει να σας έχει ζητήσει την Επωνυμία σας, τον Α.Δ.Τ., το Α.Φ.Μ. σας, την Δ.Ο.Υ. σας κλπ.