Skip to main content

e-genius.gr | Κατασκευή Ιστοσελίδων με Έμφαση στην Λεπτομέρεια!

Να επιλέξω όνομα χώρου με κατάληξη .gr, .com ή κάποια άλλη;

Η κατάληξη του ονόματος χώρου ορίζει την γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκεστε ή την ιδιότητά σας.

Π.χ. η κατάληξη .gr υποδηλώνει οτι βρίσκεστε στην Ελλάδα, η κατάληξη .eu υποδηλώνει οτι δραστηριοποιήστε στον Ευρωπαϊκό χώρο και η κατάληξη .com υποδηλώνει οτι δραστηριοποιήστε στον εμπορικό τομέα (το .com βγαίνει από την λέξη commercial).

Εμείς σας προτείνουμε να καταχωρήσετε το όνομα χώρου που θέλετε σε περισσότερες από μία καταλήξεις (εφόσον αυτές είναι διαθέσιμες). Με αυτόν τον τρόπο έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας βρεί κάποιος επισκέπτης στο ίντερνετ που π.χ. θυμάτε το όνομα χώρου σας αλλά όχι την κατάληξή του.
Αν το όνομα χώρου που σας ενδιαφέρει είναι ελεύθερο με την κατάληξη .gr καλό θα ήταν να δείτε αν είναι ελεύθερο και στις καταλήξεις .com και .net και σε περίπτωση που είναι ελεύθερο μην διστάσετε να το καταχωρήσετε και σε αυτές τις καταλήξεις.

Για να κατανοήσετε καλύτερα την χρησιμότητα της καταχώρησης αρκετών καταλήξεων θα σας δώσουμε ένα πρακτικό παράδειγμα.

Έστω οτι υπάρχουν δύο domain το etairia.gr και το etairia.com και όταν επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του καθενός βλέπουμε οτι στο περιεχόμενό τους περιλαμβάνουν μόνο την λέξη "εταιρία". Όταν κάποιος σε μία μηχανή αναζήτησης (όπως είναι το google) αναζητήσει την λέξη "εταιρία" τότε στην λίστα των αποτελεσμάτων του το google θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα ως πρώτη επιλογή την ιστοσελίδα etairia.com και μετά την ιστοσελίδα etairia.gr.
Αυτό γίνεται γιατί στην ιεραρχιά των domain σε παγκόσμιο επίπεδο προηγούνται τα domain με κατάληξη .com

Οι περισσότεροι επισκέπτες σας θα έχουν βρεί την ιστοσελίδα σας μέσω των μηχανών αναζήτησης (google, yahoo, live κλπ.) για αυτό το παραπάνω είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να εξετάσετε.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο ενημερώτικό μας δελτίο
Κάνουμε αποστολή μόνο όταν υπάρχει κάτι σημαντικό!

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.